Twee snelle treffers fataal voor Excelsior Barendrecht

3 november 2019

Op een regenachtige zondagmiddag stond er een topwedstrijd op het programma in Kralingen. De Ajax Vrouwen kwamen op bezoek in het Van Donge & De Roo Stadion. Dat leverde een goed gevuld stadion op met zo’n 2500 toeschouwers. Helaas bracht deze steun de dames van Excelsior Barendrecht niet het gewenste resultaat. Ze verloren ondanks hard werken in eigen huis met 0-2.

Moeilijk begin
Ajax kwam al vroeg op voorsprong door een treffer in de eerste minuut van de wedstrijd. De kopjes gingen ondanks de snelle tegentreffer niet hangen. Excelsior Barendrecht bleef hoop houden op een goede afloop. Ondanks dat Ajax voetballend de betere was, probeerde Excelsior Barendrecht door goed te counteren de aanval te zoeken. Dit lukte een aantal keren met kansen voor Sophie Cobussen en Eline Koster tot gevolg. Helaas ontbrak het de dames van Excelsior Barendrecht hier net aan het benodigde geluk.

Herhaling
De tweede helft was nog maar net begonnen toen Ajax al de tweede goal maakte van de middag. Excelsior Barendrecht kon helaas niets meer doen aan deze 0-2 achterstand al bleven de vrouwen knokken. Zichtbaar aangeslagen was de ploeg toen Joy Kersten met een brancard het veld moest verlaten. Zij raakte geblesseerd na een duel met een speelster van Ajax. Door dit voorval waren de speelsters van Excelsior Barendrecht zo aangeslagen, dat in de slotfase de pit ontbrak en het duel eindigde in een 0-2 overwinning voor de gasten.

Meer Vrouwen

vr 19 april 2024

Excelsior Vrouwen zondag opnieuw tegen Fortuna Sittard

Zondag is deel 2 van Excelsior Vrouwen vs. Fortuna Sittard Vrouwen. Na de nederlaag in het…

Excelsior Vrouwen is er woensdagavond niet in geslaagd om de finale van de TOTO KNVB Beker…