Verdiend punt voor Excelsior Barendrecht tegen PEC Zwolle

13 oktober 2019

Op een zonnige zondagmiddag stond er een leuke wedstrijd op het programma voor Excelsior Barendrecht. Ze mochten aantreden tegen een gelijkwaardige tegenstander, namelijk PEC Zwolle. Het was een zeer enerverende en spannende wedstrijd, waarin beide ploegen heel gelijkwaardig aan elkaar waren. De wedstrijd eindigde dan ook in een 2-2 gelijkspel.

Pittige duels en een prachtige solo
De wedstrijd begon met intens en fysiek spel. Er werden veel harde duels uitgevochten in de eerste paar minuten op het middenveld. Hierdoor ontstonden er ook gaten aan beide kanten van het veld, waar zowel Excelsior Barendrecht als PEC Zwolle van probeerde te profiteren. Dit lukte helaas niet voor Excelsior Barendrecht, maar in de 36e minuut kwamen ze toch op voorsprong. Joy Kersten kreeg de bal op de middenlijn en dribbelde prachtig door de verdediging van PEC Zwolle en kon de bal mooi in de verre hoek krullen. Deze goal was verdiend aangezien Excelsior Barendrecht al een aantal minuten de overhand had.

Een zwak begin met vroege ingrepen
Na rust begon Excelsior Barendrecht zwak en daar profiteerde PEC Zwolle optimaal van. Zij begonnen steeds meer te voetballen op de helft van Excelsior Barendrecht en dit resulteerde in twee goals, waarbij het leek alsof het middenveld van Excelsior Barendrecht het niet meer kon belopen. Trainer Richard Mank greep daarom al vroeg in met twee wissels in de 60e minuut. Hij bracht Sophie Cobussen en Danielle Noordermeer in om met meer snelheid te gaan spelen.

Een gouden wissel
Tien minuten later kwam ook Eline Koster in het veld, nadat ze drie wedstrijden had gemist vanwege een blessure. Eline maakte meteen een onuitwisbare indruk door in de 95e minuut uit een corner te scoren en de stand gelijk te trekken. De speelsters van PEC Zwolle protesteerden nog door te claimen dat Eline de bal met haar hand raakte, maar de goal telde en kort daarna floot de scheids af voor het einde van de wedstrijd en kon Excelsior Barendrecht een verdiend punt mee naar huis nemen.

Meer Vrouwen

vr 19 april 2024

Excelsior Vrouwen zondag opnieuw tegen Fortuna Sittard

Zondag is deel 2 van Excelsior Vrouwen vs. Fortuna Sittard Vrouwen. Na de nederlaag in het…

Excelsior Vrouwen is er woensdagavond niet in geslaagd om de finale van de TOTO KNVB Beker…