Vroege goal kost Excelsior Barendrecht halve finale plaats

11 maart 2019

Excelsior Barendrecht wist zich zaterdagavond niet te plaatsen voor de halve finale van de KNVB Beker. Excelsior Barendrecht verloor de uitwedstrijd door een vroege tegengoal van PEC Zwolle. Na 45 seconden was het de thuisploeg die het net wist te vinden en de stand op 1-0 bracht. Dit was dus meteen ook de eindstand.

Sterk PEC Zwolle
PEC Zwolle Vrouwen begon de wedstrijd goed. Na 45 seconden was het Yvette van Daelen die de bal met de hak achter Isa Pothof wist te werken. PEC Zwolle wilde gelijk meer en drong erg aan, maar gelukkig gingen de kansen die volgden er niet in en wist Excelsior Barendrecht zich te herpakken.

Kansen
Al snel kreeg Excelsior Barendrecht ook een paar kansen. Een vrije trap van Carmen Simonis ging net over en schoten van Eline Koster en Sherallin Henriquez werden gekeerd door keepster Nienke Olthof. De gelijkmaker hing in de lucht, maar viel jammer genoeg niet. PEC Zwolle kreeg ook een aantal kansen, maar gelukkig was keepster Isa Pothof alert.

Meer initiatief
De tweede helft was het Excelsior Barendrecht dat het initiatief nam, maar niet echt een vuist wist te maken. In de tweede helft waren er wel een aantal countermogelijkheden voor de thuisploeg, maar gelukkig wisten zij dit niet om te zetten in doelpunten, mede door prima keepers werk van Isa Pothof.

Net niet
Vlak voor tijd was het PEC Zwolle dat bijna de wedstrijd in het slot gooide, maar de bal werd van de lijn gehaald door Nidia Bos. In de extra tijd kwam Excelsior Barendrecht nog bijna op gelijke hoogte, maar het zat de ploeg van Richard Mank niet mee, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-0 voor PEC Zwolle

Verlies
De vroege tegengoal kostte Excelsior Barendrecht zo een plek in de halve finale van de KNVB Beker. Uiteraard de felicitaties voor de thuisploeg. Excelsior Barendrecht focust zich weer volledig op de competitie en om te beginnen staat vrijdag 15 maart de uitwedstrijd tegen VV Alkmaar op de planning. De aftrap is om 19:30 uur op Sportpark AFC’34.

Terug naar vrouwen