Zondag op FOX Sports de Doc 'De Laatste 5 Minuten'

26 mei 2017

De Jupiler Play-offs om promotie/degradatie zijn ook dit seizoen weer heel spannend. In 2010 was dit toetje van het seizoen voor Excelsior helemaal bijzonder. Op 16 mei van dat jaar promoveerden we naar de Eredivisie na een spectaculaire finale tegen Sparta Rotterdam. Dit duel staat centraal in de FOX Sports DOC ‘De Laatste 5 Minuten’, die zondag om 21.00 uur voor het eerst te zien is op FOX Sports.

Ware thriller
‘De Laatste 5 Minuten’ vertelt het verhaal van 16 mei 2010. Excelsior strijdt tegen stadsgenoot Sparta om promotie naar de Eredivisie. De eerste wedstrijd in Stadion Woudestein eindigt in 0-0. De return op Het Kasteel is een ware thriller. Met in de laatste vijf minuten unieke elementen: een gemiste strafschop van Excelsior, een voorsprong voor Sparta (dat daarmee dacht in de Eredivisie te blijven) en een gelijkmaker van Excelsior in de extra tijd.

Van de hemel in de hel
,,Van de hemel in de hel’’, zoals toenmalig Spartatrainer Aad de Mos het beschrijft. Voor het Excelsior van trainer Alex Pastoor was het de hemel. De club promoveerde na een uniek Rotterdamse tweeluik. De Mos is een van de betrokkenen die in ‘De Laatste 5 Minuten’ aan het woord komen. Tien Producties keerde onder meer met doelpuntenmaker Guyon Fernandez terug naar de plek waar hij uitgroeide tot held. Op het veld van Het Kasteel komen uiteraard de gemiste strafschop en zijn doelpunt ter sprake.

Unieke beelden
Daarnaast komen onder meer Ryan Koolwijk en RTV Rijnmond verslaggever Ruud van Os aan het woord over de gebeurtenissen op deze memorabele dag uit de geschiedenis van Excelsior. Ook zijn unieke beelden te zien van deze wedstrijd. ‘De Laatste 5 Minuten’ wordt aanstaande zondag om 21.00 uur voor het eerst vertoond op FOX Sports 1 en wordt daarna verschillende keren herhaald.