6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3126-20
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam boekte op eigen veld uiteindelijk een degelijke 3-0 overwinning op MVV Maastricht. Vanzelf ging het niet, want het duurde 65 minuten voordat Elías Már Ómarsson voor het eerst het net wist te vinden namens de Kralingers, die vervolgens uitliepen naar 3-0.

Heel aardige ploeg

Het duurde dus lang voordat de toeschouwers in het Van Donge & De Roo Stadion konden juichen, maar daarna ging het gas ook helemaal open, zo had ook Marinus Dijkhuizen geconstateerd. ,,Als je zag hoe we dan spelen, hadden we er zomaar vijf of zes kunnen maken. Dan heb ik toch wel een heel aardige ploeg.’’

Lastig doorkomen

In de eerste helft werden diezelfde toeschouwers niet verwend. De gasten uit Maastricht speelden heel compact en daardoor was het voor Excelsior lastig om erdoor te komen. Er vielen dan ook nauwelijks kansen te noteren. De grootste was na zeventien minuten voor Joël Zwarts, maar hij kreeg de bal niet langs doelman Gilles Deusings.

De nul

Na de rust mocht Abdallah Aberkane achterblijven in de kleedkamer, hij werd vervangen door Siebe Horemans. Het centrale duo – Cameron Humphreys en Thomas Oude Kotte – gaf achterin overigens nauwelijks iets weg en dat bleef de gehele wedstrijd zo. Daardoor hield Excelsior vanavond eindelijk weer eens de nul.

Joël Zwarts neemt de bal aan

Ahmad Mendes Moreira in duel

Klassieke counter

De openingstreffer van Ómarsson viel uit een ‘klassieke counter’. Het begon met een corner voor MVV en via de IJslander en de razendsnelle Zwarts lag de bal kort erna aan de andere kant in het doel. Vijf minuten later tekende Zwarts, na een soort kopie van die counter, bijna voor 2-0, maar helaas ging die inzet naast.

Raak

Een kwartier voor tijd was het alsnog voor de tweede keer raak. Topscorer Rai Vloet kopte bij de eerste paal een corner van Luigi Bruins binnen. Niet lang daarna besliste Ómarsson het duel definitief in Kralings voordeel door 3-0 te maken. Een voorzet van links kopte hij eerst nog tegen de doelman, maar de rebound verdween alsnog in het doel.

Vierde periode

De overwinning op MVV Maastricht betekende dat Excelsior de vierde periode begon met drie punten. Marinus Dijkhuizen wilde na afloop overigens niet aan die periode denken: ,,Ik kijk vooral naar de stand, dat is het aller belangrijkste. Al speel je bij het behalen van de periode natuurlijk automatisch in de play-offs en die halen, dat is ons doel.’’