6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3126-20
Bekijk de hele ranglijst

Een helft leek er niets aan de hand. Na een snelle voorsprong (0-2 na achttien minuten) ging het na rust echter alsnog helemaal mis voor Excelsior tegen N.E.C. De Kralingers verloren in Nijmegen met 3-2, terwijl Brandon Ormonde-Ottewill voor de tweede keer dit seizoen een rode kaart kreeg.

Niet meer gerust

Al snel na rust kantelde de wedstrijd in Nijmeegs voordeel. Een pass van Jordy Bruijn glipte onder de voet door van Siebe Horemans, waarna Jonathan Okita de aansluitingstreffer kon maken (1-2). Hoewel er op dat moment nog niet eens zoveel aan de hand was, waren de vaste volgers van Excelsior er vanaf dat moment niet meer gerust op dat deze avond goed zou aflopen.

Score openen

In de eerste 45 minuten was dat gevoel heel anders. Al na veertien minuten kon Joël Zwarts de score met een kopbal openen. Doelman Norbert Alblas probeerde de bal nog wel uit de hoek te tikken, maar hij kon er niet meer bij. Vier minuten later werd het zelfs 0-2. Uit een corner kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Mitchell van Rooijen en die schoot hem onhoudbaar tegen het net!

Toen alles nog onder controle was. Excelsior viert de 0-1.

Mitchell van Rooijen maakte de 0-2 namens Excelsior.

Boost

Na vijf nederlagen op rij was dit precies de boost die de Kralingers nodig hadden, want de ploeg kwam voor rust nauwelijks in de problemen. Na de 0-2 kwam N.E.C. weliswaar wat vaker voor het doel van Alessandro Damen, maar tot grote kansen kwam de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie niet. Stijn Meijer kopte de bal nog een keer via een verdediger over het doel en aan de andere kant mocht Excelsior van geluk spreken dat de bal niet op de stip ging, na een overtreding van Mitchell van Rooijen.

Slechte film

Helaas ging het na rust dus alsnog mis voor Excelsior. De 1-2 na vijf minuten bleek inderdaad slechts het begin van een slechte film met een dramatische afloop. Excelsior kwam nauwelijks meer aan aanvallen toe, terwijl N.E.C. het Kralingse doel bleef bestormen. Alessandro Damen bracht nog een aantal keer redding op inzetten van Bruijn en Okita. Een kwartier voor tijd moest Excelsior met tien man verder. Brandon Ormonde-Ottewill kreeg zijn tweede rode kaart van dit seizoen.

Emoties

Marinus Dijkhuizen bracht snel Robin van der Meer in, maar de aansluitende vrije trap van Souffian El Karouani verdween via Okita in het doel (2-2). Vijf minuten voor tijd werd het nog erger toen de bal op de stip ging en Jordy Bruijn de strafschop benutte (3-2). In de laatste minuten liepen de emoties hoog op in het veld, maar feit is dat Excelsior een comfortabele 0-2 voorsprong in de tweede helft zelf weg gaf en dat tegen N.E.C. alweer de zesde nederlaag op rij werd geleden.