6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3126-20
Bekijk de hele ranglijst

Eerder dit seizoen beleefde Excelsior Rotterdam een heel vervelend avond op Sportpark Zoudenbalch. De Kralingers verloren toen met 3-2 van Jong FC Utrecht. Vanavond had Excelsior in eigen stadion geen kind aan de Utrechtse beloften. Het werd een makkelijke avond, waarop met 2-0 werd gewonnen.

Rustig op de bank

Een 2-0 voorsprong wil in het geval van Excelsior Rotterdam niet altijd wat zeggen, maar vanavond zat Marinus Dijkhuizen rustig op de bank. Geen moment had hij het idee dat zijn ploeg nog in de problemen zou komen. Het enige wat hij zijn ploeg kon verwijten was dat de score niet hoger opliep dan 2-0. Kansen waren er genoeg om meer goals te maken.

Gewijzigd

Dijkhuizen had zijn ploeg op twee plaatsen gewijzigd ten opzichte van het uitduel tegen Almere City FC van vorige week zaterdag. Elías Már Ómarsson en Hervé Matthys begonnen op de dank, waardoor Robin van der Meer naar het centrum schoof en Ahmad Mendes Moreira en Brandon Ormonde-Ottewill terugkeerden in de basisopstelling.

Alessandro Damen plukt e bal uit de lucht, hij hield vanavond de nul.

Ahmad Mendes Moreira speelde een prima wedstrijd tegen Jong FC Utrecht

Openingstreffer

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was na vijf minuten spelen voor Joël Zwarts, maar hij kopte de bal in de handen van doelman Maarten Paes van Jong FC Utrecht. Excelsior begon goed aan de wedstrijd en zorgde ervoor dat de gasten er nauwelijks aan te pas kwamen. Dat resulteerde in de elfde minuut in de openingstreffer. De assist was van Ahmad Mendes Moreira en Joël Zwarts zorgde voor de 1-0 voorsprong.

Raak

Daarna waren er mogelijkheden voor Mats Wieffer, Mendes Moreira en Siebe Horemans, maar dit leidde niet tot een verdubbeling van de voorsprong. Op slag van rust was er een schietkans voor de gasten, maar Mats Wieffer wist de bal uiteindelijk weg te werken. Excelsior begon daarna ook sterk aan de tweede helft, waardoor in de 53e minuut alsnog de 2-0 viel. Doelman Paes wist een afstandsschot van Brandon Ormonde-Ottewill nog te pareren, maar de rebound van Reuven Niemeijer was wel raak.

Vierde periode

Zwarts kreeg daarna twee kansen om zijn tweede treffer van de avond te maken, maar eerst schoot hij de bal over het doel en kort daarna verdween ook een kopbal naast het doel. Ook Niemeijer stuitte de doelman Paes, terwijl ook de ingevallen Horemans en Omarsson de score niet konden verhogen. Kort voor tijd kreeg Zwarts ook nog een kans na een vrije trap van Mendes Moreira, maar ook nu ging de bal naast het doel. Maar Excelsior won wel en kan zich nu gaan opmaken voor de vierde en laatste periode, te beginnen met de uitwedstrijd tegen De Graafschap.

Mats Wieffer kopt de bal over het doel van Jong FC Utrecht.

Mendes Moreira, Zwarts en Niemeijer vieren de 2-0 tegen Jong FC Utrecht.

Man of the Match

Joël Zwarts maakte na elf minuten de 1-0 namens Excelsior Rotterdam. De rappe aanvaller kreeg daarna een aantal mogelijkheden om zijn tweede of zelfs derde treffer van de avond te maken, maar dat lukte hem niet. ,,We creëren heel veel, maar we moeten de kansen gewoon afmaken’’, zei Zwarts na afloop van de wedstrijd. De verslaggever van ESPN wilde van hem weten hoe het komt dat Excelsior zo laag staat? ,,We zijn wisselvallig, de ene wedstrijd spelen we een acht en de week erna een zes. Vandaag stonden we er als een team en dat moeten we volgende week tegen De Graafschap ook weer doen.’’