6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3126-20
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam kon het SC Cambuur lang lastig maken, maar in het laatste deel van de wedstrijd trok de koploper het duel alsnog volledig naar zich toe. In een ruim half uur zette SC Cambuur een 1-2 achterstand om in een enigszins geflatteerde, maar overduidelijke 7-2 overwinning.

Wijzigingen

De opstelling van Excelsior Rotterdam was op een flink aantal plaatsen gewijzigd ten opzichte van het duel tegen Jong PSV. In het doel verving Maarten de Fockert de geblesseerde Alessandro Damen, terwijl Hervé Matthys, Thomas Oude Kotte en Mitchell van Rooijen aan de aftrap verschenen in plaats van Sondre Skogen. Luigi Bruins en Julian Baas.

Heerlijke voorzet

Het duel in Leeuwarden was amper zes minuten bezig toen Excelsior Rotterdam op voorsprong kwam. Het was Siebe Horemans die weer eens een heerlijke voorzet afleverde. Joël Zwarts hoefde er alleen maar tegenaan te lopen om de bal langs voormalig Excelsior-doelman Sonny Stevens binnen te tikken. Kort erna zette Niemeijer de bal prima voor het doel, maar nu stond er helaas niemand om af te ronden.

Meteen raak

De eerste echte kans aan de andere kant was in de 13e minuut ook meteen raak Jarchinio Antonia combineerde met hulp van Robert Mühren door de verdediging van Excelsior en tikte de gelijkmaker binnen. Na de 1-1 ging het duel redelijk gelijk op, maar in de 34e minuut kwam Excelsior bijna opnieuw op voorsprong. Reuven Niemeijer kon uithalen na een voorzet van Brandon Ormonde Ottewill, maar Stevens voorkwam Excelsiors tweede treffer.

Joël Zwarts zette Excelsior na een heerlijke voorzet van Siebe Horemans op voorsprong.

Ook Elías Már Ómarsson kwam in Leeuwarden weer tot scoren, hij maakte de 1-2.

Dichtbij

Dat deed hij tien minuten later opnieuw toen Robin van der Meer de bal via Siebe Horemans bij Ómarsson bezorgde. Stevens voorkwam dat de IJslander met zijn kopbal doel trof. Ook SC Cambuur was nog dichtbij een treffer toen Erik Schouten kon uithalen, maar zijn schot ging over het doel van Maarten de Fockert. Op slag van rust schoot ook Ragnar Oratmangoen naast het doel, waardoor het halverwege 1-1 was.

Vervelende slotfase

Voordat SC Cambuur het tempo omhoog kon gooien, schoot Elías Már Ómarsson Excelsior met een prachtige goal opnieuw naar een 1-2 voorsprong. Een poging van Robert Mühren die via de onderkant van de lat uit het doel stuiterde bleek de waarschuwing voor een heel vervelende slotfase voor Excelsior Rotterdam. Dat begon drie minuten later toen diezelfde Mühren een prima voorzet van Nick Doodeman binnenkopte, 2-2.

Vervelende middag

Na deze gelijkmaker ging vervolgens alles mis bij Excelsior. SC Cambuur kreeg twee strafschoppen. Over beide penalty’s kon je discussiëren, maar ze werden allebei benut door Mühren (4-2 en 6-2). Daarvoor schoot Ragnar Oratmangoen via een Rotterdams been de 3-2 binnen. Diezelfde Oratmangoen maakte ook nog de 5-2 en 7-2, waardoor het voor Excelsior Rotterdam uiteindelijk een zeer vervelend middag werd in Leeuwarden.

Mats Wieffer in actie in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur.

Brandon Ormonde Ottewill op weg naar het vijandelijke strafschopgebied.