Stadion

Het huidige Van Donge & De Roo Stadion werd officieel geopend op 31 juli 2000 met een wedstrijd tegen Feyenoord, waarmee Excelsior op dat moment een samenwerkingsverband had. Sinds de oprichting speelt Excelsior – met twee tussenpozen – op de huidige locatie. De basis voor het huidige stadion werd gelegd door het nieuwe bestuur, dat begin jaren negentig werd geformeerd.

Plannen
Dit nieuwe bestuur, onder leiding van voorzitter Martin de Jager stelde één voorwaarde voor een rooskleurige toekomst voor Excelsior: er moest een nieuw stadion komen. Allerlei plannen passeerden de revue. Zo werd nagedacht over een gezamenlijk stadion voor Excelsior en Sparta op bedrijventerrein Rivium, maar van deze plannen kwam uiteindelijk niets terecht. Op een bepaald moment besloot Excelsior dat er niet langer gewacht kon worden. Het ging immers om de toekomst van de club.

Nieuwbouw
Met eigen geld werden twee nieuwe tribunes neergezet. Op 17 juli 1997 ging de eerste paal de grond in voor het nieuw te bouwen stadion. Op dat moment was de financiering van dit onderkomen nog niet rond. Vervolgens volgden langdurige onderhandelingen met de gemeente over het toekennen van subsidie. Op 10 maart 1999 maakte de Rotterdamse wethouder Herman van den Muijsenberg bekend dat Excelsior kon rekenen op steun bij de nieuwbouw.

Leercentrum
Op de plek van de oude hoofdtribune kwam een geheel nieuwe tribune, compleet met business-seats, kleedkamers en kantoren. Destijds bood Stadion Stad Rotterdam Verzekeringen – vernoemd naar de hoofdsponsor uit die periode – plaats aan 3500 toeschouwers. In de afgelopen jaren werd echter het een en ander verbouwd, waardoor de capaciteit inmiddels is toegenomen tot 4400 toeschouwers. Eerst werd in 2012 een multifunctioneel leercentrum gebouwd op het bestaande spelershome, bedoeld voor lessen van de maatschappelijke stichting Excelsior4All. Dit leercentrum draagt inmiddels de naam van partner DHL.

Verbouwingen
In december 2014 werden de blauwe stoeltjes vervangen door rode en zwarte exemplaren. Een half jaar later werd de businessruimte verbouwd en uitgebreid. De nieuwe Nsecure Lounge werd in september 2015 officieel geopend door burgemeester Ahmed Aboutaleb. Een jaar later werden vervolgens twee van de vier hoeken van het stadion dichtgebouwd en kreeg de nieuwe bestuurskamer de naam van de overleden erevoorzitter Jaap Bontenbal. Op 10 september 2016 werd deze nieuwbouw op feestelijke wijze in gebruikgenomen voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Op 1 mei 2017 kreeg het stadion met Van Donge & De Roo een naamgever tot 2027.

Van Donge & De Roo Stadion
Honingerdijk 110
3062 NX Rotterdam

Capaciteit:
4.400 zitplaatsen

Openbaar vervoer:
Vanaf Rotterdam CS tramlijnen 7, 21 en 24
Routebeschrijving