6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3126-20
Bekijk de hele ranglijst

De gifbeker is blijkbaar nog niet leeg. Excelsior Rotterdam hield met tien man heel lang stand tegen de elf van De Graafschap. Maar in de laatste minuut van de wedstrijd was het Ralf Seuntjens die namens de Superboeren alsnog de winnende 1-2 maakte.

Vuurwerk

De wedstrijd was twee minuten bezig toen er vuurwerk klonk van buiten het Van Donge & De Roo Stadion. Zo wilden supporters van Excelsior Rotterdam hun ploeg alsnog een hart onder de riem steken nu zij vanwege de coronamaatregelen het stadion niet in mogen. Een minuut later hoorden zij dat het in het stadion 0-1 was geworden voor de Superboeren.

Geen grip

Dat doelpunt viel in de derde minuut uit een vrije trap van Mohamed Hamdaoui. ,,Het schot werd door de muur van richting veranderd, waardoor ik er niet meer goed bij kon. Ik kon de bal nog net aantikken, maar kon er geen grip op krijgen’’, zei Alessandro Damen na afloop van de wedstrijd.

Reuven Niemeijer zette Excelsior vanaf elf meter op 1-1 tegen De Graafschap.

Brandon Ormonde-Ottewill kreeg na 24 minuten spelen een rode kaart.

Rode kaart

Een kwartier later was het gelijk. Een schot van Julian Baas kwam volgens scheidsrechter Jochem Kamphuis tegen de hand van Toine van Huizen en de bal ging op de stip. Reuven Niemeijer schoot hem vervolgens onhoudbaar in het doel. Zeven minuten later kon Kamphuis niet anders dan een rode kaart tonen aan Brandon Ormonde-Ottewill, na een stevige overtreding op Daryl van Mieghem.

Voorlangs

Johnatan Opoku kreeg nog een grote kans, maar zijn inzet ging voor het doel langs. Kort voor rust stuitte Hamdaoui op Alessandro Damen, waardoor Excelsior halverwege nog naast de Superboeren stond. Na rust hield Excelsior heel lang stand en kregen de Kralingers vooral schoten uit de tweede lijn te verwerken. De grootste kansen waren voor Excelsior. Op aangeven van Elías Már Ómarsson kon Reuven Niemeijer uithalen, maar de bal ging voorlangs. Kort daarna stuitte Niemeijer opnieuw op doelman Rody de Boer.

Nederlaag

Zo leek Excelsior een zwaarbevochten, maar verdiend punt in Rotterdam te houden. Tot invaller Ralf Seuntjens in de voorlaatste minuut alsnog de winnende binnenwerkte. Kort daarna kopte hij de bal ook nog tegen de lat, maar de 1-3 bleef Excelsior bespaard. Desondanks stonden de Kralingers opnieuw met lege handen. ,,Die jongens verdienden meer’’, verzuchtte Marinus Dijkhuizen. ,,Er waren genoeg positieve punten, maar desondanks was het weer een nederlaag.’’

Julian Baas speelde opnieuw op het middenveld van Excelsior.

Teleurstelling na de late winnende treffer van De Graafschap.

Man of the Match

Middenvelder Mats Wieffer viel tegen FC Dordrecht geblesseerd uit en moest daarvan herstellen. Tegen De Graafschap mocht hij in de basisopstelling starten. Na 24 minuten spelen verhuisde hij na de rode kaart voor Brandon Ormonde-Ottewill naar de positie centraal achterin. Ook daar speelde hij een prima wedstrijd en dat leverde hem de titel man of the match op.