Excelsior Rotterdam verliest krankzinnig duel met 4-6

6 september 2020

Excelsior Rotterdam heeft geen positief vervolg kunnen geven aan de seizoensopening tegen Jong PSV. De Kralingers wisten weliswaar zelf vier keer te scoren, maar omdat achterin zes doelpunten werden weggegeven verloor Excelsior Rotterdam met 4-6.

Muisstil
Het was muisstil na afloop in de kleedkamer, zo vertelde Alessandro Damen na afloop van de thuiswedstrijd van Excelsior Rotterdam tegen Almere City FC. ,,Na de 0-1 kwamen we op een 3-1 voorsprong dan mag je dat niet zo maar weggeven. Dat we er dan uiteindelijk met 6-4 vanaf gaan… Dat is echt onvoorstelbaar.’’

Genieten
De eerste helft was er voor de neutrale toeschouwer een om van te genieten. Beide ploegen zochten de aanval en omdat de organisaties achterin nogal wat steken lieten vallen, waren er veel kansen voor beide doelen. Zo was Joël Zwarts al na drie minuten dichtbij de 1-0, maar zijn schot ging naast het doel.

Spectaculaire eerste helft
Een minuut later was het alsnog raak, maar wel aan de andere kant. Thomas Verheijdt maakte zijn eerste treffer van de middag. Meteen erna zorgde Reuven Niemeijer voor de gelijkmaker, 1-1. Het was de opmaat voor een spectaculaire eerste helft waarin ongeveer elke kans een doelpunt opleverde.

Balverlies
Elías Már Ómarsson maakte na ruim een kwartier de 2-1 en meteen erna maakte hij ook zijn vierde treffer van dit seizoen. De comfortabele 3-1 voorsprong werd echter alweer snel tenietgedaan. Faris Hammouti kopte een corner van Ryan Koolwijk binnen en kort daarna leidde balverlies van Mitchell van Rooijen de 3-3 van Jearl Margaritha in.

Rebound
Het was na zes doelpunten nog niet klaar wat de eerste helft betreft. Omarsson raakte na een solo door het strafschopgebied nog de paal namens Excelsior en Joel Zwarts de lat. Aan de andere kant was het wel raak voor Thomas Verheijdt. Hij kon uit de rebound scoren nadat de bal kort daarvoor nog op de paal was belandt.

Scrimmage
De tweede helft begon met een mogelijkheid voor Almere City FC, maar Anass Ahannach schoot de bal rakelings naast. Excelsior werd dreigend uit een scrimmage voor het doel van Michael Woud, maar het leverde niet meer op dan een corner. Verheijdt kreeg vervolgens twee kansen om het duel op slot te gooien, maar tot twee keer toe ging de bal naast het doel.

Bizar
Vier minuten voor tijd was het alsnog raak voor de gasten. Shayon Harrison legde de bal opzij en Xian Ghisaine Emmers liep de bal binnen, 3-5. De 4-5 van Omarsson mocht helaas niet meer baten, want Tim Receveur maakte twee minuten voor tijd de 4-6. ,,We dachten dat we het op de rit hadden, maar dit is te bizar voor woorden’’, aldus Alessandro Damen.

Doelpunten:
4. Thomas Verheijdt 0-1
5. Reuven Niemeijer 1-1
16. Elías Már Ómarsson 2-1
18. Elías Már Ómarsson 3-1
24. Faris Hammouti 3-2
26. Jearl Margaritha 3-3
37. Thomas Verheijdt 3-4
86. Xiam Emmers 3-5
87. Elías Már Ómarsson 4-5
88. Tim Receveur 4-6

Scheidsrechter: Richard Martens
Gele kaarten: Matthys (Excelsior Rotterdam), Verheijdt, Mirani, Lesquoy (Almere City FC)
Toeschouwers: 1000

Opstelling Excelsior Rotterdam:
1. Alessandro Damen (A)
2. Siebe Horemans
3. Hervé Matthys
4. Thomas Oude Kotte
9. Elías Már Ómarsson
10. Luigi Bruins
11. Joël Zwarts
18. Ahmad Mendes Moreira
22. Reuven Niemeijer
24. Brandon Ormonde-Ottewill
26. Mitchell van Rooijen

Wissels Excelsior Rotterdam:
61e minuut: Stijn Meijer in plaats van Ahmad Mendes Moreira
61e minuut: Mats Wieffer in plaats van Mitchell van Rooijen
76e minuut: Abdallah Aberkane in plaats van Siebe Horemans
76e minuut: Thomas Verhaar in plaats van Hervé Matthys
87e minuut: Sander Fischer in plaats van Reuven Niemeijer

Bekijk hieronder de reactie van hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen:

Wedstrijdsponsor: Van Kessel Marine & Industrie
Balsponsor: Van Kessel Marine & Industrie

Terug naar overzicht