6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3126-20
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam heeft geen positief vervolg kunnen geven aan de seizoensopening tegen Jong PSV. De Kralingers wisten weliswaar zelf vier keer te scoren, maar omdat achterin zes doelpunten werden weggegeven verloor Excelsior Rotterdam met 4-6.

Muisstil

Het was muisstil na afloop in de kleedkamer, zo vertelde Alessandro Damen na afloop van de thuiswedstrijd van Excelsior Rotterdam tegen Almere City FC. ,,Na de 0-1 kwamen we op een 3-1 voorsprong dan mag je dat niet zo maar weggeven. Dat we er dan uiteindelijk met 6-4 vanaf gaan… Dat is echt onvoorstelbaar.’’

Genieten

De eerste helft was er voor de neutrale toeschouwer een om van te genieten. Beide ploegen zochten de aanval en omdat de organisaties achterin nogal wat steken lieten vallen, waren er veel kansen voor beide doelen. Zo was Joël Zwarts al na drie minuten dichtbij de 1-0, maar zijn schot ging naast het doel.

Spelers van Excelsior druipen af na de 4-6 nederlaag.

Luigi Bruins in actie tegen Almere City FC.

Spectaculaire eerste helft

Een minuut later was het alsnog raak, maar wel aan de andere kant. Thomas Verheijdt maakte zijn eerste treffer van de middag. Meteen erna zorgde Reuven Niemeijer voor de gelijkmaker, 1-1. Het was de opmaat voor een spectaculaire eerste helft waarin ongeveer elke kans een doelpunt opleverde.

Balverlies

Elías Már Ómarsson maakte na ruim een kwartier de 2-1 en meteen erna maakte hij ook zijn vierde treffer van dit seizoen. De comfortabele 3-1 voorsprong werd echter alweer snel tenietgedaan. Faris Hammouti kopte een corner van Ryan Koolwijk binnen en kort daarna leidde balverlies van Mitchell van Rooijen de 3-3 van Jearl Margaritha in.

Rebound

Het was na zes doelpunten nog niet klaar wat de eerste helft betreft. Omarsson raakte na een solo door het strafschopgebied nog de paal namens Excelsior en Joel Zwarts de lat. Aan de andere kant was het wel raak voor Thomas Verheijdt. Hij kon uit de rebound scoren nadat de bal kort daarvoor nog op de paal was belandt.

Ryan Koolwijk keerde met Almere City FC terug op Woudestein.

Thomas Oude Kotte in actie tegen Almere City FC.

Scrimmage

De tweede helft begon met een mogelijkheid voor Almere City FC, maar Anass Ahannach schoot de bal rakelings naast. Excelsior werd dreigend uit een scrimmage voor het doel van Michael Woud, maar het leverde niet meer op dan een corner. Verheijdt kreeg vervolgens twee kansen om het duel op slot te gooien, maar tot twee keer toe ging de bal naast het doel.

Bizar

Vier minuten voor tijd was het alsnog raak voor de gasten. Shayon Harrison legde de bal opzij en Xian Ghisaine Emmers liep de bal binnen, 3-5. De 4-5 van Omarsson mocht helaas niet meer baten, want Tim Receveur maakte twee minuten voor tijd de 4-6. ,,We dachten dat we het op de rit hadden, maar dit is te bizar voor woorden’’, aldus Alessandro Damen.

Man of the Match

Net als vorige week tegen Jong PSV was spits Elías Már Ómarsson tegen Almere City FC man of the match aan de kant van Excelsior. De IJslander maakte drie van de vier Excelsior-treffers en is met zijn vijf treffers in de eerste twee wedstrijden topscorer van de Keuken Kampioen Divisie.